Kazna za saradnju s Kinom - Britanske tvrtke koje će surađivati s Huaweijem u uvođenju 5G mreža bit će kažnjavane

Autor  Nov 24, 2020

Kazne do 100.000 funti dnevno protiv britanskih tvrtki koje krše odluku o postupnom napuštanju opreme kineske tvrtke Huawei iz nacionalnih telekomunikacijskih mreža predviđene su prijedlogom zakona koji u utorak u parlamentu predstavlja vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Svrha nove zakonodavne inicijative je spriječiti moguće pokušaje britanskih telekomunikacijskih tvrtki u zaobilaženju pravila u uporabi već kupljene Huaweijeve opreme za 5G mreže, piše Financial Times.
Telekom operaterima zabranjena kupnja Huaweijeve 5G opreme

Britanske su vlasti ranije najavile da od 31. prosinca ove godine telekom operateri u zemlji neće moći kupiti 5G opremu od Huaweija, a do 2027. svi proizvodi te kineske korporacije u britanskim mrežama pete generacije moraju biti zamijenjeni proizvodima drugih tvrtki, prenosi Hina.

Cilj novih pravila predloženih pod pritiskom vladajuće Konzervativne stranke, je zatvoriti posljednju mogućnost u korištenju opreme koja je već bila na skladištu tijekom prijelaznog razdoblja, rekao je novinarima izvor upoznat s inicijativom.
"Prijelomni zakon za uspostavu jedne od najčvršćih sigurnosnih režima na svijetu"

Britanski ministar za digitalnu kulturu, medije i sport Oliver Dowden, rekao je da će "prijelomni zakon pomoći uspostaviti jedan od najčvršćih sigurnosnih režima na svijetu za telekomunikacijske tvrtke i ojačati zaštitu britanskih mreža.

Atrakcija