Političke atrakcije godine za 2020. Istaknuto

Autor 

Agencija Atrakcija proglasit će Političke atrakcije godine u JIE za 2020. godinu. Zona Jugoistočne Europe je specifična i vapi za rješenjima i modelima prevladavanja problema koji već treću deceniju drže region u svojevrsnom zatočeništvu matrice međunacionalnih sporova i tenzija bez modela i želje za rješenjem uz konstante: korupcija, siromaštvo, nezaposlenost, iseljavanje, bezperspektivnost mladih, podcijenjenost radnika u realnom sektoru u odnosu na povlašteni položaj zaposlenika na budžetima ...

Političke atrakcije bit će oni koji su najsnažniji u zalaganju da se pokrenu potpuno novi politički trendovi koji su posvećeni kreiranju rješenja a ne problema, kreatori najatraktivnijih novih političkih modela i novih najprivlačnijih - najatraktivnijih političkih ciljeva. Oni koji daju nadu da se neće nastaviti tapkati u mjestu i "vozati u krug u političkom ringišpilu".

Osim proglašenja Političkih atrakcija godine, uskoro će biti ustanovljena i Lista političkih atrakcija koja će biti ažurirana na mjesečnom nivou.

Agencija Atrakcija

januar / siječanj 2021.