Samo u BiH imamo da... Salkić: Međunarodna zajednica se ovdje prilagođava zakonu jačeg

Autor  Okt 27, 2021

Nijedno rješenje ponuđeno tokom proteklih godina ne dotiče niti tretiraju ovu temu na logičan i racionalan način, pogotovo nakon presuda za udruženi zločinački poduhvat i genocid

Potpredsjednik RS Ramiz Salkić putem svog Facebook profila je istakao kako je u najmanju ruku licemjerno pričati o eliminaciji diskriminacije, evropskim vrijednostima, ljudskim pravima i slobodama bez eliminacije sistemske diskriminacije u entitetu RS, koju provodi entitetska vlast.

Salkić dodaje kako se nijedno rješenje ponuđeno tokom proteklih godina ne dotiče niti tretiraju ovu temu na logičan i racionalan način, pogotovo nakon presuda za udruženi zločinački poduhvat i genocid.

- Samo u Bosni i Hercegovini nakon presuda stranih ili domaćih sudova nema nikakvih posljedica, već imamo ponašanje kao da se ništa nije desilo, rekao je Salkić.

On dodaje kako međunarodna zajednica umjesto da praktično radi na vladavini prava ona je samo zagovara, a zapravo se prilagođava nepisanom zakonu jačeg, bahatijeg i bezobraznijeg ponašanja.

- Da nije tako danas bi u fokusu bile teme eliminacije posljedica udruženih zločinačkih poduhvata i posljedica počinjenog, dokazanog i presuđenog genocida nad Bošnjacima stanovnicima „sigurne zone“ UN Srebrenica, kojeg su počinili vojska i dijelovi policije RS pod političkim vodstvom ratnog zločinca Karadžića i komandom ratnog zločinca Mladića, napisao je Salkić