Cvijanović u posjeti SAD-u, sastala se sa kongresmenkom Tenney

Autor  Nov 01, 2021

Predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović boravi u višednevnoj posjeti SAD-u tokom koje će se sastati sa predstavnicima institucija i organizacija te zemlje, te članovima američkog Kongresa.

Cvijanović će tokom boravka u Vašingtonu razgovarati i sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i srpske dijaspore, saopšteno je iz Kabineta entitetske predsjednice.

Cvijanović je sinoć razgovarala sa kongresmenkom Claudijom Tenney.

Tokom radne večere sa kongresmenkom Tenney, koja je i član Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o regionalnim bezbjednosnim izazovima.

“Željka Cvijanović upoznala je sagovornicu sa stavovima i pozicijom entiteta Republike Srpske, istakavši da je dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH pretpostavka političke stabilnosti i efikasnog funkcionisanja zajedničkih institucija. Na sastanku je istaknuto da je RS posvećena očuvanju mira i stabilnosti, kao i rješavanju otvorenih političkih pitanja u BiH kroz dijalog i uvažavanje interesa oba entiteta i sva tri konstitutivna naroda”, saopšteno je iz Kabineta Cvijanović.