Asocijacija mladih SDA Stolac sinoć održala tribinu: Svečano dodijeljeno 90 novih članskih iskaznica

Autor  Sep 16, 2014

Asocijacija mladih SDA Stolac održala je Tribinu na kojoj je svečano dodijelila 90 novih članskih iskaznica mladima, te ih upoznala sa pripreme stranke za nadolazeće izbore. Predsjednik Općinskog odbora stranke Zlatko Hadžiomerović podnio je izvještaj o poduzetim aktivnostima u posljednje dvije godine, te najavio nove projekte, saopćeno je iz ove stranke.

 

„Sve što smo obećali našim sugrađanima u Stocu mi smo kao stranka uglavnom i uradili. Svjedoci ste da se posljednjih godina u Stocu u znatnoj mjeri obnovila i obnavlja gradska jezgra, sada su u toku radovi na čaršiji, Stari grad je većim dijelom revitaliziran. Obnovljene su gotovo sve mlinice i mostovi u gradu. Radili smo i radimo na rekonstrukciji i izgradnji seoskih puteva. U saradnji sa našim prijateljima stvorili smo ambijent za kupovinu tvornice kartona-poznatije kao kartonaža, a progovaramo o kupovini još jednog privrednog objekta u Stocu. Naravno, sa partnerima iz BiH i Turske očekujemo da ćemo u navedenim objektima jako brzo pokrenuti i proizvodnju, te uposliti mlade ljude. Pozivam Vas draga omladino da se aktivno uključite u rad SDA Stolac, da animirate svoju rodbinu i prijatelje da izađu na izbore i daju glas stranci demokratske akcije - pobjedničkoj stranci. Posebno Vam skrećem pažnju da glasate za Bakira Izetbegovića, Bošnjačkog člana Predsjedništva jer je“, istakao je on garant da prava Bošnjaka u ovoj zemlji nikada neće biti izdana“, istakao je Hadžiomerović.

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan mladima je uručio članske iskaznice i još jednom ukazao na značaj jedinstva Bošnjaka i aktivnosti koje mladi treba da poduzimaju da bi promijenili sadašnje stanje. „Čestitam Vam na najboljem mogućem izboru, članstvu u SDA. Vi ste izabrali da budete Za, a ne protiv, što će reći da ste se odlučili za pozitivne procese i snagu koja će ovu zemlju povući naprijed. Imajte u vidu ono što smo mi uradili i kada nas mjerite sa drugima mjerite nas našim i njihovim djelima. Prenesite isto svima da mjere djela stranaka, a ne bilo čije namjere. Mi smo u Stocu učinili sve što smo mogli i mislim da je naš rezultat vidljiv. Također još više ćemo se potruditi da u nadolazećem periodu, nakon pobjede na oktobarskim izborima učinimo još više“, naglasio je Kaplan.

Svečanoj dodjeli članskih iskaznica prisustvovali su i Šerif Špago predsjednik Skupštine HNK, prof.dr.Elvira Dilberović, nositeljica liste SDA za Skupštinu HNK, mr.Alden Kajtaz, te kandidat stranke za Skupština HNK, te stolački kandidati koji su na listima SDA iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz ove stranke.