Jadni mu partneri za ovo - Čović: Nema vlasti u FBiH dok se ne izmjeni Izborni zakon

Autor  Jan 26, 2019

Sad ili nikad Čović ima šansu za maksimalni pritisiak i maksimalnu ucijenu, a očito da je dobio krila za ucijenu nakon jučerašnjeg sastanka sa Wigermarkom. Budući partneri u FBiH i BiH imaće najvrući krompir u ruci.

Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH danas je u Mostaru na VIII. zasjedanju kazao kako rješenje za BiH nisu ni separatizam ni unitarizam nego federalizam, piše Dnevnik.ba

“Kada nam kažu da se nedovoljno borimo za sve ljue na cijelom prostoru u BiH, jasno je kako se želi teret odgovornosti prebaciti s jednog prostora na drugi. Jednako se borimo za Hrvate u RS-u i Federaciji BiH, Bihaću, Zenici, Sarajevu, svim gradovima gdje smo manjina”, kazao je Čović

Naglasio je kako je to poslanje Hrvatskog narodnog sabora BiH.

“To je pristup HNS-a BiH, to je naša strategija koju živimo i radimo. Neprihvatljivo je da u ime Hrvata u BiH bilo tko bira naše političke predstavnike”, kazao je Čović.

Predsjednik HNS-a BiH danas je kazao kako se neće uspostaviti vlast u Federaciji BiH dok se ne izmjeni Izborni zakon BiH.

“Nećemo uspostaviti vlast na razini FBiH s partnerima koji nisu spremni odmah kao minimum minimum izmjeniti Izborni zakon BiH u skladu s presudama Ustavnog suda naše zemlje”, kazao je Čović.

U tijeku je zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH u mostarskog Kosači na kojem će danas gotovo 600 sabornika usvojiti Deklaraciju o Hrvatima.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31