Tužno i amaterski: Govedarica nije shvatio Dodika: Dodik bi u NATO, samo želi dobro naplatiti

Autor  Feb 02, 2019

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica baš je ispao amater: nije dobro pregledao/preslušao snimak press konferencije Vučić-Dodik u Beogradu gdje Dodik kaže šta je "ključni razlog" što RS nije u NATO - Lova, prosta lova, 100 % veći budzet za vojsku i NATO usluge u vidu pomaganja investicija i narudzbi za industriju u RS od strane NATO. Toplo mu savjetujemo da pogleda lnik:

http://atrakcija.net/index.php/politika/item/6443-analiza-je-li-dodik-poslao-kljucnu-poruku-nato-u-otvorite-fabrike-da-imamo-ekonomske-koristi


Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da u Republici Srpskoj trenutno postoje identični politički stavovi u vezi sa članstvom BiH u NATO i da ne vidi mogućnost da bilo koja parlamentarna stranka iz RS-a prihvati ubrzani put prema ovoj vojnoj organizaciji. On je poručio da RS i srpski narod nemaju šta da rade u NATO savezu i da će slijediti sve poteze Srbije i zajedno sa njom donositi odluke o daljem kretanju.

“Republika Srpska je čamac koji nema gdje da zaveže uže, osim na brod koji se zove Srbija”, rekao je Govedarica novinarima u Doboju i dodao da Bošnjaci i Hrvati imaju intenciju da se politički integrišu u NATO, jer su Hrvatska i Turska njene članice. Govedarica tvrdi da SDS nikada nije mijenjao svoj stav o NATO integracijama za razliku od SNSD-a. Komentarišući prijedlog Izvršnog komiteta SNSD-a strankama iz Republike Srpske u Parlamentu BiH da formiraju čvrstu koaliciju, Govedarica je rekao da je političkoj platformi SDS-a iz 2018. godine definisano da je potreban usaglašen stav i djelovanje sa političkim organizacijama koje gledaju Republiku Srpsku i BiH realnim očima iz prizme RS-a i izražena spremnost na razgovore bez prejudiciranja kakvi će biti rezultati. Govedarica je poručio da je stav SDS-a da se što prije izabere novi saziv Vijeća ministara, te da predsedavajući treba da bude Srbin iz Republike Srpske. “Bio sam u pravu kada sam rekao da SDA mali problem želi da riješi tako što pravi veliki”, rekao je Govedarica i poručio da politički akteri treba da “spuste loptu”. Komentarišući političku blokadu u Federaciji BiH, Govedarica smatra da su potezi SDA zabrinjavajući. “Treba spustiti loptu na zemlju kako bi se izabrala vlast u svim kantonima. Treba da se definiše pozicija izabranih predstavnika u Domu naroda Parlamenta FBiH, da se izabere i Vijeće ministara i Dom naroda Parlamenta BiH kako bi profunkcionisala vlast i počela se baviti problemima građana”, naveo je Govedarica. 

Atrakcija