×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Vulin: Parada nije pokazivanje sile, imamo pravo da pokažemo svoju snagu

Autor  Maj 11, 2019

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da prikaz "Odbrana slobode" koji su u Nišu izveli pripadnici Vojske i Policije nije pokazivanje sile, jer, kako je rekao, Srbija "nema teritorijalnih pretenzija prema svojim susedima", već ukazivanje da je Srbija u stanju da "zaštiti svoj narod i svoju slobodu".

"Svi oni koji su Prikaz kritikovali i govorili o njemu kao pokazivanju mišića neka se podsete da Srbija iznad svega ceni slobodu i da ima pravo i razlog da pokaže svoju snagu. Niko od nas ne treba da se plaši, ali svi treba da znaju da je Srbija u stanju da zaštiti svoju slobodu i sve Srbe, bez obzira gde oni budu živeli. Ko nema svoju vojsku, moraće da hrani tuđu", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju ministarstva, javlja Beta.

On je kazao da Srbi "vole svoju Vojsku, svoju Policiju i svoje strukture bezbednosti", jer znaju da "samo ako imaju i svog vojnika i svog policajca i svog sudiju i svog predsednika, mogu da budu sigurni da će sami odlučivati o sudbini svoje zemlje".

Atrakcija