U diplomatskoj ofanzivi: Dodik u Beču sa vicekancelarom Štraheom

Autor  Maj 13, 2019

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boraviće danas u Beču, na poziv austrijskog vicekancelara


Na sastanku bi trebalo da bude riječi o procesu proširenja EU, bezbjednosnoj situaciji u BiH, pitanju migracija, te bilateralnim odnosima, odnosno saradnji u oblasti ekonomije i kulture, javlja Srna.

Sastanak će biti održan u kabinetu vicekancelara u Ditrihštajn Palati sa početkom u 10.00 časova, a po njegovom okončanju predviđeno je saopštenje, rečeno je u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Na sastanku će biti mnogo važnih ljudi iz Austrije među kojima i ministar odbrane Austrije sa kojim ću razgovarati o njihovim iskustvima kao vojno neutralne zemlje, koja je članica EU - objasnio je Dodik.

On je dodao da će biti riječi i o privrednoj saradnji, kao i da će biti data podrška kandidatima Štraheove partije na izborima za Evropski parlament.

- Na toj listi se nalazi i Srbi i važno je da Srbin bude u Evropskom parlamentu, jer smo vidjeli kako Bošnjak iz Švedske, koji uđe u taj parlament, zastupa interese Bošnjaka - rekao je Dodik.

Atrakcija