×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Nije povećan topli obrok u institucijama BiH

Autor  Jul 17, 2019

Izvještavanje medija o povećanju naknada za topli obrok zaposlenih u institucijama BiH od 1. jula ove godine nisu tačna ni utemeljena na činjenicama, niti je ijedan novinar tražio zvaničnu informaciju o tome iz Ministarstva finansija i trezora BiH, saopšteno je iz ovog ministarstva.

– Činjenica je da je Savjet ministara BiH na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH u januaru ove godine usvojilo Odluku o izmjeni odluke o visini naknade za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH, kojom je predviđeno povećanje ove naknade sa šest na osam KM pod uslovom da do tada bude usvojen Budžet institucija BiH za 2109. godinu – navodi se u saopštenju.

Dodaju da, s obzirom na to da budžet za ovu godinu nije usvojen neće biti ni povećana naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH od 1. jula.
– Stav Ministarstva finansija i trezora BiH je nepromijenjen, da naknada za topli obrok zaposlenima u institucijama BiH treba biti veća, posebno što od 2012. godine, kada su smanjene i osnovica za platu i sve naknade, nije bilo nikakvih povećanja za razliku od entitetskih i županijskih institucija – navode oni.

Dodaju da se imenovane i izabrane osobe te rukovodeći državni službenici izuzete iz ove odluke Savjeta ministara BiH i oni neće primati veću nakadu za topli obrok ni kada odluka stupi na snagu što je saopšteno odmah po usvajanju odluke u januaru ove godine i objavljeno na zvaničnim veb stranicama i „Službenom glasniku BiH“.

Atrakcija