Konaković podržao sponzorstvom akciju i oznaku "Radnička preporuka za kupovinu - Kupujmo solidarno" Istaknuto

Autor  Avg 27, 2019

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković podržao akciju i oznaku „Radnička preporuka za kupovinu – Kupujmo solidarno“ i zvanično je sponzor ove oznake i akcije.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković podržao je akciju i oznaku Radnička preporuka za kupovinu proizvoda i usluga - Kupujmo solidarno - Kupujmo od onih koji posebno poštuju prava radnika - Ne kupujmo i nekoristimo od izrabljivača radnika" i zvanično je sponzor ove oznake i akcije, objavio je Radnički media servis kao nosilac ovog projekta.

Podrška i sponzorstvo Predsjedavajućeg Skupštine KS je još jedna, vrlo važna, u nizu podrški ovoj oznaci koje su dobijene, medju ostalim i od Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije F BiH. Ranije su podršku dali i Sindikat PPDIVUT, Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja USK, ...

Projekt brandiranja radničkih prava označava početak nove faze u borbi za radnička prava. Cilj je putem certifikata i oznaka upoznati javnost o kompanijama koje posebno poštuju prava radnika te uticati na tržište da se određuje na korištenje proizvoda i usluga onih kompanija koje posjeduju ovu oznaku, stoji u saopštenju Radničkog media servisa.

Brandiranjem radničkih prava zapravo se želi stvoriti ambijent u društvu da kompanije koje nose ovu oznaku dobiju veću prednost i pažnju kupaca i klijenata odnosno da se konceptom solidarne kupnje proizvoda i usluga tržište stvori novi model borbe za prava zaposlenika i radnika kojim će se kupci orgnizirati da nagrade one koji poštuju radnička prava kupovinom proizvoda i usluga takvih kompanija.

Zašto bi kupovali domaće, ako je plata radniku u toj kompaniji 500 ili 600 KM i nedostatna na normalan život i ako ne može ovjeriti knjižicu ili mu se ne uplaćuje staž? Solidarna kupovina teži stvaranju ambijenta u kojem će se kompanije takmičiti u povećanju prava i plata radnika.

Radnički media servis
Atrakcija