Veliki poraz vlade USK: Velika podrška roditelja nastavnicima u USK

Autor  Sep 16, 2019

Nakon javno objavljenog poziva koji je upućen od vlasti u USK da se počne sa nastavom, danas se izuzetno mali broj učenika i roditelja odazvao pozivu te je evidentno da su djeca i roditelji uz učitelje, nastavnike i profesore u zahtjevima zbog kojih je na snazi štrajk u školama u USK, piše Radnički media servis.

Predsjednica Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja USK Zehra Hadžić izjavila je za Radnički media servis da nakon propalog pokušaja vlasti da roditelje i djecu okrenu protiv nastavnika, treba biti jasno da vlada svojim metodama i prisilama neće ništa promijeniti.

„Roditelji su danas nevjerovatno slabim odzivom djece u škole, pokazali na čijoj su strani. I to je jasna poruka vlastima USK. I njima je dosta praznih učionica, 40 godina starog namještaja, smrzavanje djece u školama zbog neredovnog grijanja i isključivanja električne energije, lošeg prevoza kao i da nastavno osoblje mora kupovati iz svog džepa opremu za adekvatnu nastavu“, izjavila je Zehra Hadžić, predsjednica Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja USK za Radnički media servis.

Ona je potvrdila da se kreće sa tužbom protiv premijera i ministara obrazovanja i finansija, ali i da će ona personalno podnijeti tužbu jer je i sama personalno tužena.

Radnički media servis

Atrakcija