Husić: Postigli smo maksimum, ne možemo preuzimati odgovornost za eventualne nesreće i procjene struke Istaknuto

Autor  Okt 07, 2019

Sindikat radnika rudnika FBiH obezbijedio finansijske uslove u cilju poštivanja aktuelnog kolektivnog ugovora do kraja godine te obezbjedio svako postojeće radno mjesto u rudnicima i mislimo da je to odličan rezulatat u pregovorima koje smo vodili u prethodnom periodu i sa Elektroprivrednom BiH i resornim ministarstvom, izjavio je za Radnički media servis Sinan Husić, predjsednik ovog sindikata.

Nama je najvažnije bilo obezbijediti finansijske aspekte poštivanja aktuelnog kolektivnog ugovora te svako radno mjesto u rudnicima u čemu sam sa svojim saradnicima uspio, rekao je Husić, te dodao da je Sindikat postigao maksimum koji se mogao postići.
Najavio je da će sutra imati redovni obilazak jame u Raspotočju te sastanak u 13 sati gdje će detaljno obrazložiti stavove Sindikata radnika rudnika FBiH uz striktnu napomenu da Sindikat niti želi niti može preuzimati odgovornost za stručne aspekte jer bi u tom slučaju značilo da bi sindikat nosio odgovornost za eventualne nesreće i tragične posljedice. Takodjer, nakon postignutih maksimalnih pogodnosti u pregovorima, bilo bi potpuno neprimjereno i bahato baviti se modelom rasporedjivanja po jamama.

Radnički media servis
Atrakcija