×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Starbucks radnicima uveo "plate u slučaju katastrofe"

Autor  Mar 13, 2020

Za jedan od najvećih svjetskih lanaca kafeterija epidemija virusa korona je katastrofa. Naime, Starbaks svojim radnicima nudi plaćeno odsustvo koje se zove "catastrophe pay" – plata u slučaju katastrofe.

Ova olakšica namijenjena je zaposlenima Starbaksa koji moraju da se samoizoluju na 14 dana ukoliko su bili izloženi virusu korona, imaju simtome ili treba da se brinu o najbližima, objavio je Bizlife.rs.

"Nikada ne bi trebalo da birate između posla i brige o sebi", napisao je u pismu zaposlenima Rosan Vilijams, predsjednik ove američke kompanije.

Starbucks odavno nudi ovu vrstu isplate u slučaju nekih incidenata kao što su poplave radnji i slično.

Putem ovog benefita Starbaks omogućava visokorizičnim zaposlenima da ostanu kod kuće, kao što su zaposleni stariji od 60 godina, oni koji imaju zdravstvene poteškoće i trudnice.

Kada istekne 14 dana, koliko se ovaj vid plate može koristiti, zaposleni se mogu prebaciti na plaćeni odmor, bolovanje ili uzeti slobodne dane ukoliko za to ima potrebe.

Nejasna klauzula ostavlja otvorenu mogućnost produženja "plate u slučaju katastrofe" do čak 26 nedjelja.

Starbaks uveliko sprovodi niz mjera za zaštitu od virusa korona, uključujući pojačanu sanitarnu zaštitu, posuđe namijenjeno samo za jednokratnu upotrebu u radnjama i zabrane uzoraka, kao donošenje šolja koje su u vlasništvu kupaca.


Atrakcija