Humaniod mijenja opštinskog službenika

Autor  Jul 14, 2020

Robot sličan čovjeku koji izgleda i ponaša se kao službenik počeo je da radi sa javnošću u kancelariji administracije u Sibiru.

Humanoid sa dugom plavom kosom i braon očima uslužuje pridošle u kancelariji u gradu Permu, udaljenom oko 1.100 kilometara istočno od Moskve.

Za sada, humanoid pruža pomoć u davanju potvrda o nekažnjavanju i nekonzumiranju opijata, što je u Rusiji neophodno radi rješavanja brojnih pravnih transakcija.

Kompanija "Probomot", koja je izradila prototip, navodi da je robot osmišljen kako bi izgledao kao prosječna Ruskinja. Izraz i oblik lica smišljeni su putem vještačke inteligencije i na osnovu analize izgleda nekoliko hiljada žena.

"Robot koji na sebi ima odjeću činovnika može da oponaša više od 600 izraza lica pomjerajući oči, obrve i usne, te druge mehaničke mišiće prekrivene vještačkom kožom", ističe se u saopštenju "Probomota".

Robot može da postavlja i odgovara na smišljena pitanja i povezan je sa skenerom i štampačem. Ima pristup bazi podataka dokumenata i potpuno zamjenjuje službenika.


Atrakcija