Facebook optužen za prisilno vraćanje osoblja u urede

Autor 

Jesu li rudari zadovoljni postojećim stanjem, položajem, pravima i plaćama u zadnjih pet godina.

Više od 200 radnika kompanije “Fejsbuk” zaduženih za izmjene sadržaja na platformi iz raznih dijelova svijeta optužili su ovu firmu da ih je primorala da se vrate u urede, uprkos riziku od zaraze korona virusom.

Optužbe su iznijete u otvorenom pismu i navodi se da je firma izazivala nepotreban rizik da bi održavala profit.

Radnici ističu da je poziv da se vrate u urede upućen nakon neuspjelih napora “Fejsbuka” da se više oslanja na vještačku inteligenciju u praćenju problematičnih objava.

    “Nekoliko mjeseci nakon što je radnicima na izmjenama sadržaja dozvoljeno da rade od kuće, suočeni sa pritiskom da na Fejsbuku ne bude govora mržnje i dezinformacija, primorani smo da se vratimo u kancelarije”, navodi se u pismu.

Oni napominju da su potrebni “Fejsbuku” i da je vrijeme da to firma shvati i cijeni njihov rad, te da je nemoralno žrtvovati njihovo zdravlje i bezbjednost radi profita.

Zaposleni pozivaju “Fejsbuk” da izvrši izmjene i omogući više rada od kuće, kao i da im ponudi druge beneficije, poput isplate za izlaganje opasnosti.

“Fejsbuk” je saopštio da većina radnika radi od kuće, prenosi Srna.

    “Vjerujemo da imamo otvoren interni dijalog i ti razgovori treba da budu iskreni. Većina od 15.000 radnika zaduženih za izmjene sadržaja rade od kuće i tako će i ostati dok traje pandemija”, navodi se u saopštenju “Fejsbuka.

“Fejsbuk” je u avgustu saopštio da će zaposleni raditi od kuće do ljeta 2021. godine

Atrakcija