Rijedak slučaj uvažavanja sindikata i radnika: Direktori Mercatora i Zvijezde u BiH sindikatu prezentiraju rad i razvoj kompanije

Autor  Feb 22, 2019

Gotovo nezamisliv slučaj uvažavanja sindikata desiće se sutra u Sarajevu: Direktori bh kompanija Mercator i Zvijezda sutra će sindikatu prezentovati odnos sa radnicima odnosno rad i razvoj komopanija. To je dogadjaj koji znači presedan i za ovakav rijedak dogadjaj . kompanijama i direktorima Zvijezde i Mercatora te predsjedniku Sindikata PPDIVUT Mehmedu Avdagiću kao i sindikalnim povjernicima ove dvije kompanije treba odati svako priznanje.

Naime, , u subotu 23. februara 2019. godine, održati će se izvještajna proširena sjednica Glavnog odbora Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, na kojoj će se pored utvrđenog dnevnog reda obaviti dodjela priznanja-zahvalnica našim najuspješnijim socijalnim partnerima za 2018. godinu, direktoru Mercatora BH d.o.o. Sarajevo i direktoru Zvijezde d.o.o. Sarajevo, sa kojima smo potpisali kolektivne ugovore.

Direktori će u svom obraćanju prezentirati rad i razvoj kompanija na čijem su čelu.
Svečana izvještajna sjednica će se održati u SUBOTU 23.02.2019. godine u Domu sindikata BiH, Sarajevo (ul. Obala Kulina bana br. 1), u Sali na I spratu, sa početkom u 11,00 sati.

Mediji su pozvani da proprate ovu aktivnost.

Atrakcija