Prof. Avdagić napravio sjajan potez: Sastao se sa Todorićem Istaknuto

Autor  Mar 06, 2019

Skidamo kapu za sjajan potez predsjednika Sindikata PPDIVUT prof. dr. Mehmeda Avdagića koji je sa delegacijom PPDIVUT koju je činila i Maja Radić, otišao na noge čovjeku koji je napravio korporativnog giganta i koji je i u BiH omogućio zapošljavanje hiljada ljudi i plasman domaćih proizvoda - Ivicu Todoriću. Ni jedan sindikalist u Hrvatskoj to nije uradio.Ni jedan sindikat u Hrvatskoj to nije uradio. Ni jedan sindikat u regiji to nije uradio. Niko ni iz BiH to nije uradio. A Avdagić je s Todorićem medju prvim uspio organizirati sinmdikat u Konzumu i stvoriti socijalno partnerstvo. To se ne zaboravlja. I to je pokazao Avdagić i delegacija Sindikata PPDIVUT.

Sramotno je da se uloga Ivica Todorića posmatra samo iz ugla onih koji su mu "preuzeli" kompaniju, ako se to tako može nazvati. Avdagić je pokazao kako treba djelovati sindikalist - i sa ljudske, i sa moralne i sa, ako baš hoćete, i političke strane.

Na FB profilu sindikata PPDIVUT objavljen je post o posjeti prof. dr. Mehmeda Avdagića Todoriću kojeg preosimo u cjelini:

Danas je delegacija Sindikata PPDIVUT BIH u Zagrebu razgovarala sa gosp. Ivicom Todorić. Ovom prilikom je iskazana zahvalnost u ranijem kreiranju socijalnog dijaloga od samog ulaska na područje BiH, koji je za primjer svim ostalim poslodavcima u BiH i šire, sto ovaj Sindikat i danas to cijeni.
Gosp. Ivica se zahvalio predsjedniku i članovima Sindikata PPDIVUT BIH na ukazanoj zahvalnosti.

Radnički media servis za Zapadni Balkan / JIE

Atraklcija

 i