×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Biznismenu 35 godina robije zbog trostrukog ubistva

Autor  Maj 07, 2019

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 35 godina zatvora biznismena Branka Sekulovića, vlasnika firme “S komani” u kojoj je prije 12 godina ubio tri mladića.

Ovo je prvostepena presuda na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe. Za ovo krivično djelo, zaprećena je maksimalna kazna zatvora od 40 godina, javlja Tanjug.

Tužilaštvo je u završnoj riječi tražilo najtežu kaznu za Selukovića dok je on negirao da je počinio ubistva i rekao da mu je žao ubijenih, kao i da saosjeća sa njihovim porodicama.

Sekulović je optužen da je u kancelariji svoje firme “S kompani” na Vidikovcu 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

On je nakon ubistva, devet godina bio u bjekstvu sve do 22. oktobora 2016. kada je sa lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između BiH i Hrvatske.

U Srbiju je izručen 21. jula prošle godine i od tada je u pritvoru. Sekulović se tereti za krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Mediji su ranije pisali da je do trostrukog ubistva došlo zbog neraščišćenih finansijskih poslova, jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu para koje su mu dali na kamatu.

Prema navodima medija, Samardžić i Živanović potpisali su sa Sekulovićem krajem jula 2007. ugovor o pozajmici 100.000 evra, kojim se on obavezao da će im dati dva stana na Vidikovcu ukoliko im dug ne vrati na vrijeme. Međutim, uprkos stanovima koje su dobili, oni su navodno tražili još, ne samo stanove, već i lokale…prenijeli su mediji.