×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Čkalja je umro u bijedi i zaboravljen, a njegove riječi pred kraj života lede krv u žilama!

Autor  Maj 06, 2019

Veliki glumac Miodrag Petrović Čkalja umro je zaboravljen i u siromaštvu!

Miodrag Petrović Čkalja napustio nas je prije nešto više od 15 godina. Posljednje godine života proveo je tiho, povukavši se iz javnog života. Riječi koje je izgovorio pred smrt i danas se pamte i odzvanjaju u glavama mnogih, piše Puls online.

Istaknuti komičar obratio se publici i svima onima koji su ga zaboravili kada je dobio nagradu za životno djelo “Car Konstantin”.

– Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živio sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša djeca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa djeci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mlijeko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvijek, na vrijeme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovdje. Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske. Nove cipele nisam kupio dvadesetak godina, ali to nije važno. Važno je da mojim unukama nemam da dam za koka-kolu kad izađu u kafić – rekao je neutješni glumac 2002. godine na dodjeli, samo godinu dana pred smrt.

Snimio je preko 90 filmova i dobio veliki broj nagrada. Međutim, to što je bio priznati i poznati glumac izgleda da nije bilo dovoljno da do kraja života ima širok osmijeh na licu. Čkaljin sin Čedomir Petrović za svog oca je rekao da je bio sasvim normalan, iako je njegova popularnost bila enormna. Čedomir je danas penzioner, više od 20 godina se ne bavi glumom, piše knjige, kolumne.

Činjenicu da je njegov otac na kraju karijere bio zaboravljen, da ga se i danas rijetko sjete, Čedomir komentariše:

– Zaboravljaju i žive, ne samo one kojih više nema. Nije se on sviđao nekima koji treba da ga se sjete. On se sviđao narodu. A ovima je govorio u lice istinu. Ne vole svi da čuju istinu. Zbog toga trpimo i moja kćerka i ja. Trpimo, niko nas ne zove u pozorište, na film, na televiziju… Sva vrata su nam zatvorena kao londonska banka. Neće da nas zovu. Moja Jovana je odlična glumica, igrala je Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, poluglumci-polutajkuni, tu su klanovi… Ali ponosan sam što je Čkalja bio takav – rekao je svojevremeno Čkaljin sin.

Atrakcija